Az ICF Magyar Tagozata 2008-ban alakult, majd három évvel később, a régióban harmadikként elnyerte az ICF központjától az okleveles tagozat (Chartered Chapter) státuszt. Jelenleg már közel 130 fővel dolgozunk a coachingért és tagságunk fejlődéséért. A dinamikusan növekvő szervezet meghatározó szerepet tölt be a hazai coaching szakmában, elsősorban a nem csak tagjai számára szervezett rendezvényeivel (coach klubok, továbbképzések, kompetencia fórumok és coaching konferencia), hírlevelével, közösségi és társadalmi szerepvállalásával.

2012-ben az ICF központja 'Chapter Award'-dal ismerte el a tagozat által a MALÉV volt dolgozóinak nyújtott pro-bono coaching támogatást.

2015-ben pedig az Amcham projektért az 'I Care For Award'-ot, Small Chapter kategóriában.

2016-ban 'In recognition of excellence and inspiration' díjat kaptunk: az ICF Magyar Tagozata az elmúlt évben szervezett közel 20 előremutató szakmai programmal, példaértékű együttműködésekkel, innovatív kezdeményezésekkel, és a mindezt keretbe foglaló hatékony kommunikációval jelentősen hozzájárult a professzionális coaching szakma sikeres népszerűsítéséhez.

ICF Global Award 2016

Tevékenységeink:

• Évi négy ICF Coach Klub (nyitott szakmai program, hazai vagy nemzetközi vendégelőadóval)
  • Évi négy ICF Kompetencia Fórum (zártkörű, a tagok számára szervezett, az ICF Coach Kompetenciákra fókuszáló tanulási alkalom, nemzetközileg akkreditált tagjaink facilitálásával),
  • Mesterhármas MCC coachokkal
  • Coach Konferencia
  • Nemzetközi kutatási eredmények hazai bemutatása
  • Élő on-line és off-line szakmai közösség (LinkedIn és Facebook csoport, kapcsolatépítő rendezvények)
  • Kapcsolattartás külső képzési szolgáltatókkal a tagok továbbfejlődési lehetőségeivel kapcsolatban, ajánlatok meghirdetése (akkreditációs felkészítés, továbbképzési CCEU pontgyűjtés, szupervízió)
  • Helyi etikai bizottság működtetése
  • Jószolgálat - Társadalmi felelősségvállalási kezdeményezések (pro-bono coaching)
  • A Szakmai Kódex aláírójaként más hazai coaching szakmai szervezetekkel közös munkavégzés az önszabályozásért