Beszámoló az ICF EMEA régiós vezetői találkozójáról

 

2018. november 18–19-én az ICF Német Tagozata adott otthont az EMEA régió vezetőinek éves találkozójának Münchenben. A régió 22 országából 45 vezető érkezett az eseményre, ahol számos ICF vezetési és szakmai kérdés mellett számos bevált gyakorlatot is megosztottak egymással a résztvevők.

 

E rendezvény mindig fontos állomást jelent az ICF globális, regionális és helyi szervezeteinek kapcsolódásában, valamint az újdonságok kommunikációjában, tudásmegosztásban. A fő téma idén az Önkéntes Szervezetek Vezetési Kihívásai volt, ami a dinamikusan növekvő nemzetközi szervezetet és annak vezetőit folyamatos újításokra és megújulásra készteti. Ehhez kapcsolódik az a szervezeti átalakítás is, ami önszerveződő fórumok és projektcsapatok létrehozásával történik nemzetközi szinten. Ez a stratégia közelebb hozza a nemzetközi szervezetet a helyi tagozatokhoz, és nagyobb hangsúlyt kap a szakmai és adminisztrációs támogatásban a Regionális Támogató Csapat (RST). Ez az organikusabb működés nagyobb hangsúlyt fektet a helyi tagozatok működésének folytonosságára és a tagozatszintű vezetésben a stabilitásra is. Többek között ezekről beszélt Veronica Lysaght, az EMEA régió stratégiai igazgatója, valamint Ann Rindone, az ICF új tagság és globális fejlesztés szenior igazgatója.

 

Csetneki Csaba PCC - Share Not Compete! ICF ELM 2018 MunichA Magyar Tagozatot Csetneki Csaba PCC elnök, és Kákonyi Anett PCC akkreditációs igazgató képviselte. Mindketten felkérést kaptak egy-egy, a Magyar Tagozat munkáját bemutató jó gyakorlat megosztására. Az ICF Magyar Tagozata alapító tagszervezet a Magyarországi Coachszervezetek Szövetségében (MCSZ), mely kezdeményezés európai szinten is az élenjárók közé tartozik, mindössze néhány más országban létezik hasonló önszabályozási törekvés. Külön kiemelendő az az együttműködés a különböző coachszervezetek között, ami a hazai coachszakmára jellemző, erről beszélt Csetneki Csaba PCC a Share, not Compete! című előadásában.

 

Kákonyi Anett PCC - Make Your Members Seen! ICF ELM 2018 Munich

A másik bemutatott jó gyakorlatban Kákonyi Anett PCC a hazai tagozat programjairól, és azon tagok, szakemberek megmutatásról, elismeréséről beszélt, akik nagyban hozzájárultak a tagság, a szakma és a tagozat működéséhez, eredményességéhez. Mindkét prezentáció után többen jelezték elismerésüket a Magyar Tagozat munkája iránt.

 

Sikerült tovább mélyítenünk a kapcsolatot a Szlovák, Svájci és Finn Tagozattal, valamint a Cseh, Német, Román és Osztrák Tagozattal is több kapcsolódási pontot tártunk fel.

Csetneki Csaba képe
Szerző: Csetneki Csaba
“Coachként abban támogatlak, hogy vedd kezedbe életed vezetését, és hozd ki magadból a maximumot vagy még annál is többet.” Az ICF által nemzetközileg, PCC (Professional Certified Coach) szinten akkreditált coach - üzleti edző és tréner vagyok. Vállalkozókkal, üzleti és privát ügyfeleimmel folytatott munkám során a tudatos, éber jelenlét (embodiment, mindfullness) és tánc tapasztalataimra alapuló módszertanokat is beépítek a vállalati és szervezeti környezetben végzett fejlesztési folyamatokba, projektekbe.