Kosztolánczy Gábor

Kiváló iskola volt gyerekkoromban elázva, a széllel dacolva hazaevezni a vihar után, és közben sporttársaimmal egymás oldalvizén viccelődni, hogy ne adjuk meg magunkat a fáradtságnak. Egy életre megtanultam, hogy a kajakozott, leúszott, vagy lefutott kilométerek mellett az akaraterőm, és az emberi minőségem együtt adják valódi értékemet.

Középiskolai éveim alatt először kortársaimat, aztán egyetemistákat segítettem a matematika összefüggéseinek elsajátításában. Azt mondták, azért szeretnek hozzám jönni, mert úgy tudok rájuk hangolódni és fogalmazni, hogy még ők is megértik, ami addig „kínai” volt számukra. Kajakozni és síelni is megtanítottam közel száz fiatalt, akik többsége az összetett mozgásokat élvezettel gyakorolva azóta is járja a Dunát vagy a hegyeket.

Az egyetemi évek alatt sorsszerűen bevonzott a színház világa. Gyakori nézőből kisegítő kellékes, majd fellépő lettem, ahonnan az igazgató hívott maga mellé dolgozni, mert jókat hallott rólam. A szorgalom, a tisztelet, és a maximalizmus mellett a figyelem, a segítőkészség, és az empátia juttatott egyre komolyabb és felelősségteljesebb feladatokhoz. Ahhoz, hogy huszonévesen újrastrukturálhassak, gazdaságilag stabilizálhassak, és motiváló környezetet teremthessek egy elavult szervezetben, a munkatársaim igényeinek pontos megértésére, és kíváncsi és intuitív működésre volt szükségem.

Másfél évtizedes felsővezetői tapasztalatomat, és ifjú koromtól folyamatosan végzett támogató (oktató, edző, mentoráló) munkámat folytatva ezen képességekkel felruházva támogatom egyéni ügyfeleimet vagy Action Learning csoportjaimat abban, hogy saját, személyiségükből fakadó megoldásokat találjanak vezetői, vagy életvezetési kihívásaikra.

Szakmai tapasztalatok, munkahelyek

• 2011- Müpa – vezérigazgató helyettes

• 2009- Kosztolánczy Kft. – ügyvezető, tanácsadó, coach

• 2004-2011 Centrál Színház – gazdasági igazgató

• 1997-2004 Madách Színház – irodavezető

• matematika, fizika magántanítás, vizsga felkészítés

• könyvelés

• kajak edző, előtte és utána aktív versenyzés

• Gestalt Coaching Center – gestalt coach, executive coach

• HR Partner Consulting – action learning team coach

• Nyugat-Magyarországi Egyetem – okleveles közgazdász vállalatgazdaság, vezetői szakirányokon

• Eötvös Loránd Tudományegyetem – jogi szakokleveles közgazdász

• Budapest Közgazdaságtudományi Egyetem – közgazdász közszolgálati szakirányon

Fontos még rólam tudni, hogy

sportolói identitásom és professzionális felsővezetői munkám mellett szinte minden kíváncsiságot ébreszt bennem. Megtanultam könyvelni, repülőgépet vezetni, élvezem az emberi, és kulturális sokszínűséget, és feltölt az új élethelyzetek, hagyományok, és világok megismerése.

Nyelv:
magyar, angol, német