Király József

Olyan coach vagyok, mint a múltban a szó jó értelmében vett úri kocsis, aki oda vitte az uraságot ahová az menni szeretett volna, a legjobb utakon terelgette a lovakat, segített az uraságnak, ha annak szüksége volt rá, és tisztelettel adózott neki. A coaching során mindig tiszteletteli együttműködésre törekszem, és partnerként támogatom az ügyfeleimet.

Több mint 20 év vezetői (beszerzési vezető, HR igazgató, ügyvezető igazgató) múlttal rendelkezem. Átéltem a vezetői lét helyzeteit, kérdéseit, sikereit és buktatóit. Felsővezető voltam egy több ezer fős nagyvállalatnál, „zöldmezős” beruházásként légitársaságot építettem fel. Több száz főt érintő outplacement projekteket vezettem, a folyamatos működés fenntartása mellett segítettem munkahelyüket elveszítő kollegák ismételt elhelyezkedését. Pályafutásom során a konfliktuskezelés nagy hangsúlyt kapott. A megoldás-központú szemléletemnek köszönhetően sikeresen vezettem sztrájktárgyalásokat munkaadói oldalról, több mint tíz alkalommal.

Több mint két évtizede foglalkozom emberekkel. Attól függően, hogy éppen mire volt szüksége a csapatnak és a cégnek, alkalmaztam a különböző vezetői stílusokat. Támogattam kollégáimat szakmai és személyes céljaik elérésében, motiváltam őket, és ha kellett segítettem nekik a gyász, a veszteség feldolgozásában is. Magam is megtapasztaltam az emberi gyász mélységeit; nem félek saját érzéseimtől és nem rémülök meg mások érzéseitől sem, mert megtapasztaltam, hogy segíteni lehet, és hogy tudok segíteni.

Erősségem, hogy mérnökként kezdtem a pályafutásomat, majd váltottam a projekt menedzsment irányába, amely elvezetett a HR projektek és a vállalati hatékonyság növelő projektek irányítása felé.

Bár az X generációt  képviselem, ismerem a generációs különbségekből adódó munkahelyi kihívásokat, azokat a helyzeteket, tényezőket amelyek konfliktusokat idézhetnek elő, ellentétet szülhetnek idősebbek és fiatalok között a munkahelyeken. A pályafutásom kezdetén fiatal vezetőként, – több mint 25 évvel ezelőtt - amikor Magyarországon a generációs elméletről, a kormenedzsmentről még nem is hallottak, vezettem csapatot nálam sok tíz évvel idősebb kollégákkal.

Szakmai tapasztalatok, munkahelyek

Alapképzettségem okleveles gépészmérnök. Később posztgraduális képzés keretében projekt menedzsmentet tanultam, melyet pályafutásom során számtalanszor használtam. Idegen-nyelvtudásom angol, a coachinggal jelenleg magyar nyelven foglalkozom.

Pályám során (Malév Zrt. Malév Express Kft. Aeroplex Of Central Europe Kft., Air Budapest Club Kft. DGS Global Kft. NHKV Zrt.) vezettem funkcionális és projekt csapatokat. Ötödik éve szervezem a HR-s szakértőknek a HR minden területét átfogó klubot a HR Horizon-t. www.hr-horizon.com

2016-ban végeztem el a COACHAKADÉMIA több mint 140 órás képzését. Jelenleg több mint 200 óra tréning és több mint 150 óra coaching órával rendelkezem 2018-ban szereztem meg az ICF (International Coach Federation) ACC minősítését.

Nyelv:
magyar, angol