Vincze Nikolett

Végzettségem szerint bölcsész és közgazdász vagyok, de mindig is érdekelt az emberi lélektan és az, hogy több lábon álljak. Életem igen nagy szakaszát a sajtó, a PR és a kommunikáció világában éltem. A több mint 10 évig tartó időszak alatt dolgoztam nonprofit társaságoknál, a versenyszférában, vállalati, politikai és oktatási területeken is, de végül a családi vállalkozásunknál maradtam, ahol tudásommal segítem a marketing és kommunikációs folyamatokat. E munkám mellett végzem a coach tevékenységemet. Szeretem ezt a kombót, mert így érzem magamat kiteljesedve.

A legtöbb szervezetnél az volt a tapasztalatom, hogy kiemelt problémaként jelentkezett a kollégák egymás közötti nem megfelelő kommunikáció, a vezetői kompetenciák hiányából eredő konfliktusok és a kollektív motiválatlanság, ami nagyban befolyásolta az eredményességet és hatékonyságot.

Legfőképp ezek miatt fordultam a coach szakmához, mert vagyok olyan „elvetemült”, hogy azt higgyem, ezeken tudok segíteni.

Azt vallom, ha egy megfelelő munkahelyen dolgozik valaki, rendben van az Én-képe, tisztában van az erőforrásaival és céljaival, akkor jól érzi magát a bőrében, és ez pozitívan kihat az egész életére, valamint a szervezeti működésére. Na én ezt próbálom kihozni az ügyfeleimből.

Coachként az a meggyőződésem, hogy ha a változástól, a fejlődéstől, az önismerettől, nem félünk, és azt pozitív dologként fogjuk fel, az nagy dolgokat tud megmozgatni bennünk, mindegy, hogy milyen titulus van a nevünk után írva.

Szakmai tapasztalatok, munkahelyek

• 2020. Gestalt Coaching Center - Vezetői Coach Továbbképzés
  • 2020. Action Learning Team Coach
  • 2020. ICF ACC Nemzetközi Minősítés
  • 2019. NLP Továbbképzés Coachoknak
  • 2019. NLP Practitioner
  • 2018. Gestalt Coaching Center - Gestalt Alapok a Vezetői Coachingban
  • 2017- 2018. Coach Akadémia - Kvalifikált business coach
  • 2014 - 2016. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - Marketing közgazdász MSc
  • 2003 - 2008. Szegedi Tudományegyetem - Magyar nyelv és irodalom - kommunikáció szakos bölcsész MSc

Fontos még rólam tudni, hogy

Jelenleg az ICF Magyar Tagozat elnökségét erősítem, mint kincstárnok-titkár, valamint az ICF Magyar Tagozat CSR Jószolgálati csapat önkénteseként támogatom a coach szakma népszerűsítését és elismertségét.

Vidéki lány vagyok és büszke a gyökereire. Azt mondják rólam mások, hogy közvetlen személyiség vagyok, meghogy sokat nevetek. Ez szerintem is így van. Szeretem mások történeteit hallgatni, amiből mindig tudok valamit útravalóul eltenni. És ha leveszem a coach és kommunikációs sapkámat, akkor lelkesen környezetet és állatot védek, nyáron a természetes lelőhelyemen, a víz közelében vagyok, télen pedig a kedvenc hobbimnak élek: az alvásnak. Van egy kutyám, Brúnó, akivel rengeteget sétálok, és aki egyre durvábban horkol amikor alszik. A 2020-as évi büszkeségem, hogy megszereztem a B kategóriás tengeri kapitány vizsgámat.

Nyelv:
magyar