Gyetvai Anikó

"A coaching olyan művészet amely egy másik ember teljesítményének, tanulásának és fejlődésének elősegítésével foglalkozik." (Myles Downey)

Közgazdászként elsősorban multinacionális cégeknél dolgoztam közép- és felsővezetőként kontrolling, pénzügy és projekt menedzsment területeken különféle szektorokban (telecom, szolgáltatás, termelés, gyógyszeripar, FMCG, légiközlekedés). Számtalan projektben is részt vettem, illetve vezettem: pénzügyi, számviteli és vállalatirányítási rendszerek bevezetése, tervezési rendszer kialakítása, szervezet átalakítások, változásmenedzsment.

Business coachinggal azért kezdtem el foglalkozni, mert projekt menedzserként több nemzetközi szervezetátalakítási projektben is részt vettem és láttam, hogy a coaching mennyire hatékony tud lenni bizonyos folyamatokban, így komolyan elkezdett érdekelni ez a szakma.

Business coach-ként azt tartom különösen fontosnak, hogy az ügyfelet a leghatékonyabban támogassam abban, hogy a saját dilemmájában vagy teljesítményében érzékelhetően és mérhetően tudjon előrehaladni a megoldás vagy fejlődés irányába.

Az ICF által meghatározott kompetenciák alapján dolgozom. A coaching folyamatot az ügyfél igénye szerint alakítom, ez mindig a coacholt személytől függ, hogy melyik a legjobban alkalmazható technika vagy eszköz. A különféle módszereket és eszközöket ötvözve, vagy éppen a megfelelőt kiválasztva alkalmazom a személyre szabott coaching folyamatban. Néhány példa: szervezeti átalakítás, munkakörváltás, delegálás, munkahelyi konfliktusok kezelése, work-life balance helyreállítása, priorizálás, problémakezelés, döntéshozás, kommunikáció, karrier-coaching, projekt coaching.

Úgy gondolom, hogy a több mint 20 év munkában szerzett vezetői tapasztalatomat jól tudom hasznosítani business coach-ként.

• ICF ACC  minősítés (2016)
  • ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Szakirányú továbbképzés - Coach-üzleti edző
  • Case Western Reserve University, Cleveland (MBA)
  • Budapest Közgazdaságtudományi Egyetem (Corvinus) (MSc)