Dr. Takács László

A megújulás, önmagunk felfedezése és feltáratlan készségeink kiaknázása már gyerekkoromtól érdekes, vonzó inspirációt jelentett számomra. Amikor munkám során évekkel később találkoztam a coachinggal, rájöttem, hogy ez lesz az a módszer, amellyel szabad gondolkodóként megvalósíthatom mindezt.
Ugyanakkor mindig is izgalmasabbnak találtam az üzleti folyamatok mögé látni. A számoknál sokkal inspirálóbbnak érzem azt, amikor azok hátterében munkálkodóknál elérjük, hogy sokkal jobbá váljanak, mint azt előzőleg hitték volna önmagukról. Jól eső érzés, hogy mindennek következtében persze a számok is javulnak. A javuló teljesítmény, mint fogalom, ugyanakkor elérendő cél formájában mindenfajta kényszer és kötöttség nélkül átültethető a magánéleti kérdésekre, életvezetési témákra is, amikhez többek között mindenki megalkothatja saját mérőszámait és egyedi normáit. Különleges élmény látni, hogy itt éppen a számok által javulnak a résztvevők.

Szakmai tapasztalatok, munkahelyek

Életpályám során több alkalommal is olyan mérföldkőhöz érkeztem, amikor feladatköröm lehetőséget biztosított a coaching és mediációs készségek kibontakoztatására.
Így moderátorként sorozatos egyeztetéseket vezettem egy nagyvállalat zöldmezős beruházásának koncepciói-alkotásával kapcsolatban, a tervezésen át a megvalósításig.
Máshol auditorként igyekeztem nemcsak észrevételeket, hanem javaslatokat is tenni az észlelt eltérések megoldására, egyfajta folyamatközpontú konzultációs és fejlesztési szerepvállalással, ahol sok esetben, mint háttér konzulens segítettem a vizsgált terület önálló ötletrohamát.
Vezetőként is nagy hangsúlyt fektettem a konzultatív szerepre, ahol ösztönző coachként segítettem elő kollégáim javaslattételeit a döntések előkészítéseként. Így több olyan lehetőség is felmerült, amelyek kiaknázásával munkatársaim hatékonyabban teljesítettek az üzleti életben, ugyanakkor visszajelzéseik alapján a változás magánéleti vonalon is pozitív mintaként szolgálta őket.

Munkahelyek:

• Termelési igazgató - Lantmännen Unibake Magyarország Zrt.
  • Minőségügyi auditor - Mylan Hungary Kft.
  • Minőségbiztosítási vezető, projektvezető - Pannon Növényolajgyártó Kft. (Glencore cégcsoport)
  • Üzemvezető, fejlesztőmérnök - Hungrana Keményítő és Izocukor Gyártó Kft.
  • Üzemvezető, technológus - Győri Szeszgyár és Finomító Zrt.
  • Kutató - Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszeripari Műveletek és Gépek Tanszék

• Dr. Kollár Iskola - Mediátor, Life és Business Mester Coach
  • Budapesti Corvinus Egyetem, Élelmiszertudományi Doktori Iskola – Élelmiszertudományok Doktora
  • Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar – Okl. élelmiszermérnök
  • József Attila Tudományegyetem, Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Kar – Élelmiszertechnológus mérnök

Fontos még rólam tudni, hogy

A külső segítővé válás gondolata régóta foglalkoztat, amire önazonos és hiteles szerepvállalásként élettervem részeként tekintek. Így támogató szellemű, tapasztalt és hiteles partnerként hivatásomnak tartom, hogy észrevegyem kívülállóként azt, amit az érintettek helyzetüknél fogva nem láthatnak meg.

Nyelv:
magyar, angol