Csordás Izabella

Lehetőséget és teret kínálok a tudatosság növeléséhez és az önismeret mélyítéséhez - a figyelem, a jelenlét és az érzések útján. Hogy szívből tudj élni.

ICF akkreditált ACC coachként támogatom ügyfeleimet a belső hajtóerőjükhöz való kapcsolódásban.

Számomra ez a munka egyenrangúság, tisztelet, mélység.

Eredeti közgazdász végzettségemet mentálhigiénés és szervezetfejlesztő posztgraduális képzés keretében, illetve fizikai önismereti módszerekkel (kontakt improvizáció, weight flow contact) bővítettem, mielőtt rátaláltam a számomra is szemléletformáló és szakmai kiteljesedést jelentő coachingra.

Szeretek emberekkel dolgozni, tizenöt éve tartok workshopokat, belső képzéseket a non-profit szektorban, illetve elsősorban az intézményi világban, ahol korábban több mint tíz évet dolgoztam közalkalmazottként, vezetőként.

Szívesen támogatok egyéneket, szervezeti vezetőket, szervezeti csapatokat a megújulás, a boldogulás és a sikeresség felé vezető úton.

Ha mottót kellene választanom, Weöres Sándor gondolataira esne a választásom:

Alattad a Föld, fölötted az Ég, benned a létra.”

Önismereti utazásom legmélyebb belső tapasztalatait pedig úgy összegezhetném, ahogy ez a Belső Hajtóerők oldalam mottójában is megjelenik: „A jelenlét élménye teljesebbé tesz.”

Szakmai tapasztalatok, munkahelyek

• 2016 – Nyitott Világ Bt. ügyvezető
  • 2004-2016 – Szépművészeti Múzeum, számos pozíció: Közönségszolgálati Osztály alapító és vezető, Fundraising (Baráti Kör vezető), Önkéntes Program alapító és vezető

Tapasztalatok:

• HR folyamatok kialakítása, fejlesztése

• stratégiaalkotási workshopok

• önkéntes programok menedzsmentje

• kommunikációs és együttműködést erősítő tréningek

• csapatépítés és célorientált workshopok facilitálása

• vezetéstámogatás, vezetőfejlesztés

• life és business coaching, mentálhigiénés támogatás

• 2018-2020 Business coach, CoachAkadémia ACTP
  • 2012-2016 Mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember, SOTE
  • 1998-2003 Okleveles közgazdász, Msc, Corvinus Egyetem

Publikációk

Három blogot vezetek, az ezeken megjelent bejegyzések és más szakmai felületeken megjelent írások itt érhetők el tematikus rendezésben: https://www.belsohajtoerok.hu/rolam/publikaciok

Egy coach vallomásai című blog – a coach belső útjáról, egy éves heti blog: https://egycoachvallomasai.blogspot.com/

Belső Hajtóerők blog – önismereti blog: http://belsohajtoerok.blogspot.com/

MúzeumOD blog – szervezetfejlesztésről közérthetően, kulturális területen szerzett szervezetfejlesztési tapasztalataimról: https://muzeumod.blogspot.com/

Magánkiadásban megjelent önismereti naplók:

Kismamanapló - https://www.belsohajtoerok.hu/onismeretinaplok/kismamanaplo

(Meny)asszonynapló - https://www.belsohajtoerok.hu/onismeretinaplok/menyasszonynaplo

Szakmai publikáció:

A munkatársi elégedettségről és a szervezetfejlesztés szükségességéről a múzeumi szférában - kutatási beszámoló (2019)

Érték-e az ember? A kiégéstől a gyógyításig 1. (2018)

Érték-e az ember? A kiégéstől a gyógyításig 2. A múzeum mentálhigiénés szerepe (2018)

Érték-e az ember? A kiégéstől a gyógyításig 3. Értékes-e önmagának a múzeumi dolgozó? (2018)

Gyakorlati útmutató intézményi önkéntes programok létrehozásához és működtetéséhez (2017) - Letölthető verziók: magyar nyelvű teljes kiadvány, angol nyelvű rövidített kiadvány

Fontos még rólam tudni, hogy

két gyermek édesanyja vagyok, saját utam egyik legfontosabb állomása volt, hogy a másodiknak mertem az otthonomban életet adni. Családanyai és feleség szerepeim azok, amelyek az önismeretemet a legjobban mélyítik. Közel húsz éve foglalkozom önismerettel, és a coaching mellett a fizikai módszerek váltak be számomra a leginkább, ezért ezekben is képeztem és képzem magamat.

Amellett, hogy az első magyar múzeumi Önkéntes Programot én hoztam létre 2006-ban, a jó ügyekért szívesen önkénteskedem. Voltam az Önkéntes Központ Alapítvány Év Önkéntese és Év Önkéntes Programja díjának zsűritagja éveken keresztül, voltam önkéntes a Brain Bar rendezvényen, és jelenleg is önkéntes szakértői feladatot látok el a 40.000+ főt számláló FB Édesanyák Szakértői csoportban.

Nyelv:
magyar, angol