Az ICF Magyar Tagozata minden második évben pályázatot hirdet a Prism Award Díjra.

Az alábbiakban a 2016. évi pályázat részletei olvashatók. A magyar piac sajátosságai és a fejlesztési folyamatok hossza miatt a következő Prism Award díjat 2018. évben írjuk ki. 

Ennek részleteiről tájékoztatást adunk a Hírekben illetve az ICF Magyar Tagozata hivatalos Facebook oldalán, valamint hírlevelében.

 

Az ICF Global 2005 óta minden évben a Prism Award pályázat keretén belül elismeri azon szervezeteket, ahol a coaching programok szigorú szakmai standardok szerint folynak, támogatják a stratégiai célokat, formálják a vállalati kultúrát és mérhető pozitív hatást gyakorolnak az egész szervezet működésére.

Az ICF Magyar Tagozata 2015-ben a nemzetközi pályázathoz való kapcsolódás első lépéseként meghírdette az „Év Coaching Szemléletű Vállalata” díjat, ezzel megteremtve az alapokat a nemzetközi díj „honosításához”.

 

Ennek folytatásaként az ICF Magyar Tagozata idén Magyarországon is meghirdeti az ICF Prism Award díját. Olyan szervezetek pályázatát várjuk, ahol mérhető eredményekben is kimutatható változást hoztak a szervezetnél indított coaching programok.

 

Az ICF Magyar Tagozatának Prism Award díjára azon kis-, közép- és nagyvállalatok, intézmények valamint non-profit szervezetek pályázhatnak, akik:

  • alkalmazzák a coaching egyéni és/vagy csoportos formáját dolgozóik fejlesztésére
  • HR munkatársaik számára lehetőséget biztosítanak a coaching megismerésére, alapjainak elsajátítására
  • a vállalatnál dolgozó belső és/vagy külső coachok valamilyen ICF akkreditációval rendelkeznek (ACC, PCC vagy MCC)
  •  a szervezet biztosítja a belső coachok számára a szakmai továbbképzést, a képzési helyek kiválasztásánál figyelembe veszik a nemzetközi minősítéssel rendelkező képzési intézményeket
  • a szervezet a coaching megállapodások során az ICF Etikai Kódexét veszi alapul, ezt használja (különös tekintettel a titoktartásra)
  • A coaching szemlélet a vállalati kultúra része
  • A vállalati rendszerek biztosítják a coaching folyamatok folytonosságát, fenntarthatóságát. A coaching szervesen beépült a fejlesztési folyamatokba.

Részvételi feltételek

 

Magyarországi székhellyel vagy telephellyel rendelkező vállalat, intézmény vagy non-profit szervezet, amely a fenti pontok valamelyikének vagy mindegyikének megfelel.

 

A nevezés menete

 

A pályázatot a szervezetnél dolgozó külső vagy belső coach és a szervezeti coaching programért felelős munkatárs közösen adják be az ICF Magyar Tagozatának honlapján megtalálható és letölthető pályázati formanyomtatványon.

 

A pályázatok elbírálásának menete

 

A beérkező pályázatokat egy szakmai zsüri bírálja el az ICF Global Prism Award standardjai alapján. A szakmai zsüri tagjai: Sivó Imre PCC, Horváth Tünde MCC, Járdán Tamás PCC, Szabó Tamara ACC, Chrenóczy-Nagy Judit ACC.

 

Díjazás

 

A díjátadó ceremónia a 2016.11.30-án megrendezett ICF HR BRAND(em) konferencián lesz, ahol a díj nyertese bemutathatja pályázati anyagát.

 

A pályázat beküldésének határideje

 

Beküldési határidő: 2016. október 31.

Beküldési cím: titkar@coachfederation.hu

 

Adatkezelés

 

A pályázó adatait titkosan kezeljük. Sem a pályázat anyaga, sem a pályázó adatai harmadik fél felé nem kerülnek kiadásra, minden benyújtott dokumentumot kizárólag a zsűri tagjai tekintik meg, illetve a pályázat szervezésében részt vevő ICF Magyar Tagozat elnökségi tagjai.

 

Letölthető pályázati formanyomtatványért (pdf) kattints ide!

Letölthető word formátumért kattints ide!