Utódok, nemzedékek, tehetségek

Konferencián találkoztak a HR szakemberek, szervezeti vezetők és coachok

ICF HR BRAND(em). Ezzel a névvel, 2018-ban Utódok - Nemzedékek - Tehetségek címmel tartott február elsején konferenciát az ICF Magyar Tagozata. Az évente szervezett szakmai fórum lényege, hogy a HR szakemberek, szervezeti vezetők és a coachok megvitassák szakmai tapasztalataikat, bemutassák legfrissebb eredményeiket, ismertté tegyék tudásukat, egyszóval beszéljenek arról, melyek a vállalati, vállalkozói szféra aktuális kérdései, megoldásai.

A konferencia eredeti ötlete Szabó Gabi PCC coachtól származik, aki egy olyan eseményt álmodott, amely egy klasszikus konferenciától eltérően, a szó szoros értelemben egy asztalhoz ülteti a HR-es résztvevőket a coachokkal és a vállalati képviselőkkel, ahol mód van azonnali kérdésekre, kötetlenebb eszmecserére is. A HR Brand(em) háziasszonya nem tévedett, a résztvevők szokatlan nagy száma is azt mutatja, a szakemberek igénylik a párbeszédet, és szívesen vesznek részt egy olyan eseményen, ahol kötetlenebb a forma – a Menedzsment Színház ráhangolódást segítő percei után is.

Az Utódok, nemzedékek, tehetségek beszédes címe volt az idei HR BRAND(em) konferenciának, hiszen az előadások, kerekasztal beszélgetések vezérfonala, fő témája az volt, hogyan képes egymással, egymás mellett, adott viszonyrendszerben dolgozni, haladni több generáció. Erről beszéltek, néhol vitatkoztak is egymással a konferenciára hívott előadók, témavezetők, szakemberek.

A szervező ICF Magyar Tagozat coach szakemberei azt remélték, hogy az idei találkozón résztvevők a nap végére egy tágabb képet, több aspektust kaphatnak arról, hogyan lehetséges a legjobb módszert megtalálni a fiatal tehetségek támogatására éppúgy, mint a több generáció sikeres kapcsolódására, a nemzedékváltás problematikájának megoldására, vagy éppen egy sikeres, családi vállalkozás átörökítésére.

Újabb jó hír, hogy most, az összegzés pillanataiban egyértelmű, hogy a téma aktualitása nem csak a coach - szakma oldalán jelentkezik: az adatok szerint mintegy 170 szakember vett részt az egynapos, egy plenáris előadást, egy külföldi mintát mutató workshopot és 19 kerekasztal beszélgetést számláló szakmai napon. Volt mivel érkezni, és bizony volt mivel távoznia a résztvevőknek a nap végén.

A teljesség igénye nélkül: a plenáris megnyitón, Steigevard Krisztián intergenerációs tanácsadó elgondolgodtató előadása után már egy átfogó képpel álltak fel a résztvevők, hogy azután a nap végére, az 55 meghívott előadót hallgatva, igen részletes benyomásuk, új ismereteik legyenek arról, mit is mond egy szakembernek az utódlás kérdése, vagy mit jelent ma egy családi hagyományokon alapuló vállalkozás, és hogyan lehet ma definiálni a tehetséget, hogyan lehet eligazodni a generációk sajátos igényeit illetően.

Egy biztos: jövőre ugyan itt, ugyan így, bár újabb, aktuális téma köré szerveződve lesz HR Brand(em) Konferencia, az ICF Magyar Tagozatának szervezésében. Hogy addig is legyen találkozó pontja a három oldalról érkező szakembereknek, már szerveződik a Vállalti Klub legfrissebb eseménye, amiről hamarosan és örömmel tájékoztatnak a szervezők minket.

A képeken:

1. Morcsányi Géza, Károlyi László, Szabó Gabi és Gonda Gábor a konferencia szünetében

2. A Menezsment Színház ráhangolója

3. Csetneki Csaba az ICF Magyar Tagozatának elnöke köszönt

4. Steigevard Krisztián napindító előadása

5. Kerekasztalok, szakemberek

A cikkben lévő linkek Kiss Klára, a hrpwr.hu szerzőjének, a konferenciáról szóló írásaihoz vezetnek.