Változás a Mentor Coach Regiszter kritériumaiban

2014. januárjában az ICF elindította az ICF Mentor Coach Regisztert, amelybe a minősített coachok felkerülhetnek. A névsor létrejöttének célja első lépésben az volt, hogy tájékoztassa a Mentor Coachokat az ICF mentor coach definíciójáról, valamint megossza a szerepből adódó legjobb gyakorlatokat, tapasztalatokat. Továbbá a névsor célja volt az is, hogy a minősítésükre készülő coachokat segítse abban, hogy a legjobb Mentor Coachot választhassák. A névsor működésének első 20 hónapjában, azaz az első verzióban 1,313 ICF minősített coach regisztrált.

A coachoktól és ügyfelektől kapott visszajelzéseket feldolgozva és beépítve, a Mentor Coach Regiszter még hatékonyabbá tétele érdekében bizonyos változásokat javasoltunk, melyek 2017. január 1-jén lépnek életbe.

2017. január 1-jétől azoknak, akik szeretnének az ICF Mentor Coach Regiszterben szerepelni, az alábbi követelményeknek kell megfeleljenek (a változásokat vastag betűvel jelöltük):

• aktív ICF tagság
  • ICF minősítés
  • legalább 3 éve minősítéssel rendelkeznek
  • elfogadják, hogy az ICF Mentor Coach definíciójának megfelelően dolgoznak, és munkájuk során az elfogadott legjobb gyakorlatokat használják
  • teljesített ún. ICF CKA teszt (amennyiben a minősítés során még nem teljesítette)
  • részt vesznek az ICF minősítési folyamatát, az ICF Etikai kódexét és a Mentor Coachok legjobb gyakorlatait bemutató éves prezentációján
  • befizetik a névsor díját, az $50 USD-t

Amennyiben jelenleg szerepelsz a Mentor Coach Regiszterben, 2017. január 1-ig van lehetőséged ezeknek a követelményeknek megfelelni.

Ha kérdésed van, az alábbi fórumokon állunk rendelkezésedre: akkreditacio@coachfederation.hu és george.rogers@coachfederation.org.