A közösségi oldalakon már korábban létrejött vitaoldal (https://www.facebook.com/A-Pszichológus-Kamaráról-MPK-vitaoldal-1121947901181058/ ) által elindított tiltakozás keretein belül 2017. június 28-án került megszervezésre egy Konzultációs Fórum, melynek két fő küldetése volt:

Tiltakozás a Magyar Pszichológus Kamara törvénytervezettel kapcsolatos Társadalmi Párbeszéd ellen
Nyilatkozattétel a Magyar Pszichológuskamaráról szóló törvénytervezetről

(mind a két dokumentum elérhető a fenti közösségi oldalon)

A rendezvény egy kerekasztal beszélgetéssel kezdődött, melynek résztvevői:

Urbán Éva - klinikai szakpszichológia és pszichoterápiás klinikai szakpszichológiai szakmai vezető

Harmatta János - Pszichoterápiás Tanács Szövetség elnöke

Bugán Antal - Magyar Orvosi Kamara Diplomások Területi Szervezete (MOK DTESZ) elnöke

Poór József - Humán Szakemberek Országos Szövetség elnöke

Szentes Tamás - országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár (aki csak megfigyelőként vett részt)

A kerekasztal beszélgetés után nyílt hozzászólásokra, kérdések feltevésére és vélemények megosztására került sor, melyben sok szakmabeli és érintett adott hangot aggályainak a Magyar Pszichológusi Kamarai törvénytervezettel kapcsolatban. Fontos kihangsúlyozni, hogy nem a pszichológusok kamarájának létrehozásáról vagy érdekképviseleti jogáról szólnak az aggályok. Hanem a jelenlegi törvénytervezet szakmai, betegjogi és etikai kérdéseket felvető, illetve mind támogatottság, mind szakmaiság szempontjából erősen megkérdőjelezhető tartalma, hatáskörátlépése, kizáró és megosztó jellege ellen emeltek szót a résztvevők, hozzászólók.

A Fórumon lehetőség nyílt a fent említett 2 beadvány – tiltakozás aláírására, de tervezik, hogy ezeket online formában is aláírásra elérhetővé teszik – kifejezetten az érintett pszichológus körökben - ezzel is felhívva a figyelmet és hangsúlyozva jelentőségét a szakma állásfoglalására a MPK törvénytervezettel kapcsolatos kérdésekkel kapcsolatban.