A minőségi képzések biztosítása érdekében a Nemzetközi Coach Szövetség (International Coach Federation - ICF) akkreditálja azokat a programokat, melyek megfelelnek a Szövetség által előírt magas követelményeknek. Ez az akkreditáció a képzések tartalmát, valamint formáját tekintve is versenyelőnyt jelent mind a coach-képző programok, mind az azokat elvégzők számára. A coach-ok világszerte úgy tekintenek az ICF-re, mint az iparág vezető szervezetére és ahhoz fordulnak olyankor, amikor képzést vagy továbbképzést keresnek. Amennyiben az ICF-fel akkreditáltatja képzési programját, az hitelessé teszi a programot, illetve szélesebb körben ismertté válik azáltal, hogy bekerül Szövetség által publikált listákba és kereshető adatbázisba.

Ha Ön szeretne coach lenni, vagy coach-képzést keres, látogassa meg a Képzési programok kereshető adatbázisát (Training Program Search Service).

Az ICF a képzési programok akkreditációja során három különböző lehetőséget ajánl:

Akkreditált coach-képzési program - Accredited Coach Training Program (ACTP)

Az Akkreditált coach-képzési programokat - (Accredited Coach Training Program - ACTP) „all-inclusive” programoknak tekinthetjük. Ezeknek a programoknak az alapszinttől a haladó szintig kell képzéseket kínálniuk, valamint lehetőséget kell biztosítaniuk arra, hogy a hallgatók (legalább PCC szintű) coach felügyelete mellett gyakorolhassanak, ezen túl a hallgatóknak legalább PCC szinten kell tanúbizonyságot tenniük coaching kompetenciáikról egy képzett értékelő előtt. A teljes ACTP program elvégzése után a hallgatók elegendő óraszámmal, illetve megfelelő készségekkel rendelkeznek majd ahhoz, hogy az ICF ún. „Professional Certified Coach” (PCC) szintű vizsgát letegyék. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a képzés csak egy része a PCC szintű vizsgára jelentkezés feltételeinek. A végzett hallgatóknak/coach-oknak elengendő óraszáma is lesz ahhoz, hogy tagságot létesítsenek az ICF-ben (Global Membership). Az ezen akkreditációs típusra jelentkezés követelményeinek teljes leírását IDE KATTINTVA találja meg.

Jóváhagyott coachképzési órák - Approved Coach Specific Training Hours (ACSTH)

A Jóváhagyott coach-specifikus képzési órák az „all-inclusive” ACTP programokhoz képest „a la carte” jellegű képzéseknek tekinthetjük, melyek az alapszintű képzésektől a középszintig kínálnak coach-képzéseket. Ezek a programok legalább 30 óra coach-specifikus képzést, illetve coaching gyakorlási lehetőséget kínálnak. Az ACSTH program elvégzését követően az itt végzők ezen órákat felhasználhatják ICF tagság létesítésére (Global Membership), illetve a három akkreditációs szint valamelyikére való jelentkezéskor. Az ezen akkreditációs típusra jelentkezés követelményeinek teljes leírását IDE KATTINTVA találja meg!

Folyamatos coach-továbbképzés - Continuing Coach Education (CCE)

A Folyamatos coach-továbbképzési programok (Continuing Coach Education -CCE) azon coach-ok számára kínálnak továbbtanulási lehetőséget, akik már rendelkeznek ICF minősítéssel, vagy részt vettek már coach-képzésen. Ezek a programok segítik coach-ok minősítésének megújítását.