Elindult az ICF assessor-képzéseMájus 23-án megkezdődött a nemzetközi vizsgáztatói tréning, melyet hetedik alkalommal indít az ICF. A programban jelenleg mintegy 45 fő vesz részt a világ különböző tájairól, és e csapatba a szigorú jelentkezési feltételek és követelmények mellett is 7 coach került be a Magyar Tagozatból. A képzésre jelentkezők számára a tanulás ez év szeptemberéig tart, mely során 30 órás képzésen sajátítják el a leendő vizsgáztatók a PCC-szintű coach kompetenciák értékelését.

A képzés elméleti és gyakorlati feladatait követően vizsgával fog zárulni, mely sikeres vizsga az ICF assessori engedély feltétele. Meglátásunk szerint nagy előrelépés a képzés lehetősége, és ezáltal az angol mellett magyar nyelven is vizsgáztatók számának növekedése, mert az számos előnyt jelent a Tagság számára. Várhatóan gyorsabb lesz a beadott hanganyagok elbírálási ideje, rövidebb lesz a várakozási idő, továbbá a mentorálás – vizsgáztatás kérdésköre is transzparensebbé válik.