Az Év ICF Coacha 2018

Az ICF Magyar Tagozata 2011 óta minden évben meghirdeti Az Év ICF Coacha pályázatot. A megmérettetésen az ICF Magyar Tagozatának tagjai vehetnek részt úgy, hogy az adott évben befejezett coaching folyamatuk esetleírását elkészítik, és e-mailben beküldik a tagozathoz a pályázati kiírás feltételei szerint.

Az elmúlt évek alatt sokat fejlődött a coaching, maga a tagozat és leginkább annak tagjai, ezért indokolttá vált, hogy újragondoljuk az Év ICF Coacha pályázatot.

Az Advisory Board 6 tagjának segítségével 2019 elején alakítottuk át a koncepciót, és hoztuk létre a Rising Star és a Seasoned Star kategóriákat, hogy mind a pályájuk elején, mind a nagyobb tapasztalattal rendelkező coachok is megmérettethessék magukat – saját kategóriájukban.

A kidolgozás során arról is döntöttünk, hogy amennyiben a zsűri nem talál megfelelő pályázati anyagot, az adott évben a díjat nem ítéljük oda.

Az Év ICF Coacha díj 2018-as nyertese a Rising Star kategóriában DIÓSI HAJNALKA ACC, akinek ezúton is szeretettel gratulálunk!

Nyereménye egy 100.000 – Ft (azaz egyszázezer forint) értékű utalvány, melyet szakmai továbbképzésre, szupervízióra, szakkönyvekre fordíthat.

A Seasoned Star kategóriában idén nem osztottuk ki a díjat.

A beérkezett pályázatokat egy szakmai grémium bírálja el.

A pályázatok teljes anonimitás mellett, azaz a pályázó adatai nélkül kerülnek elbírásásra.

A zsűritagok csak az esetleírásokat kapják meg, melyek alapján kiválasztják azt az esetleírást, amely a legmeggyőzőbben mutatja be a coaching eszközének erejét az ügyfél készségeinek fejlesztésében vagy céljainak elérésében.

A pályázatokat a következő szempontok mentén értékelték a bírálók:

Fontos megjegyezni, hogy a pályázatban nem az íráskészséget, hanem a coaching esetet és a szakmaiságot értékeli a zsűri.

A zsüri tagjai (Horváth Tünde MCC, Kállay Natália MCC, Kákonyi Anett PCC, Madai Kriszta PCC) egyénileg, majd véleményeiket ütköztetve bírálták el a 2019. május 19-ig beérkezett pályázatokat.

Diósi Hajnlaka ACC pályázata itt olvasható

A bírálók értékelése itt olvasható

A többi pályázat itt olvasható:

2. Rising star páláyzat

1. Seasoned star pályázat