Kezdő coach koromban a következő helyzetbe kerültem. A megbízó cég – a coachee-val egyetértésben – azzal bízott meg, hogy segítsem javulni, fejlődni az egyik vezetője elköteleződését, vezetői hatékonyságát. A coaching folyamat során arra jutott a coachee, hogy a jelenlegi vezetői feladatai, szerepe nem elégíti ki elképzeléseit, életcélja megváltozott, átalakult, szeretne más szakmai karriert és életutat keresni – legszívesebben elmenne jelenlegi munkahelyéről.

Komoly gondjaim keletkeztek: nem tudtam, mi tévő legyek. Legyek lojális a megbízómhoz (a céghez), aki a felkérést, a megbízást adta, vagy támogassam az ügyfelemet (a coachee-t), akivel a pszichológiai szerződést megkötöttem a személyes fejlődésére?

Későbbi coach pályafutásom során is találkoztam hasonló értékkonfliktusokkal. Minél tapasztaltabb lettem, annál könnyebben oldottam meg a hasonló helyzeteket. Ma ott tartok, hogy az etikus működés, az etikai szabályok jól tudják támogatni a coach tevékenységemet, kapcsolatomat a megbízóval és az ügyfelemmel.

Gondolom, te is kerültél már hasonló helyzetbe. A mostani fórumot arra szeretném használni, hogy vessünk fel közösen nehéz értékkonfliktusokat, keressünk közösen megoldásokat, cseréljünk tapasztalatokat és tanuljunk a legjobb működő gyakorlatokból.

A résztvevők kis csoportokban fognak olyan kérdéseket gyűjteni, amik foglalkoztatják őket, majd más kiscsoportok válaszait fogják meghallgatni, megismerni. A megszülető válaszokból választjuk ki a legjobban használhatókat, és – ha szükségesnek látszik – ajánlásokat fogalmazunk meg azon ICF-tagok részére, akik nem tudnak részt venni a fórumon.

Izgalommal, érdeklődéssel várlak október 18-án este fél hétkor!

Csanádi Péter PCC

Harmincadik éve dolgozom vezetési tanácsadóként, több mint 25 éve trénerként, coachként, projektvezetőként, több mint 20 éves vezetői tapasztalatom van. Társtulajdonosa és ügyvezetője vagyok a Csanádi Csoport Kft.-nek. Tagja vagyok a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetsége Etikai Bizottságának, képviselem az ICF-et a Magyarországi Coach Szervezetek Szövetsége Etikai Tanácsadó Testületében.

REGISZTRÁCIÓ

Az ICF Kompetencia Fórum ezen programja 2 CCEU (Continuing Coaching Education Units) pontot és 2 óra csoportos mentoring igazolást ér.

Nyitott rendezvény, részvételi díj 5000 Ft, MCSZ tagoknak 4000 Ft, az ICF Egyesületi tagoknak ingyenes.

Időpont: 2018. október 18. (csütörtök) 18:30 – 20:30

Helyszín: Jókai terem, MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.