CKA teszt

(Coach Knowledge Assessment – Coach tudás felmérés)

Az akkreditációra jelentkezőknek ki kell tölteni egy feleletválasztós, tudást felmérő tesztet (Coach Knowledge Assessment – CKA). A CKA tesztet a minősítések során csak egyszer kell kitölteni.

Információ a CKA tesztről:

• Feleletválasztós teszt, amelyet minden, minősítésre akkreditációra jelentkezőnek ki kell töltenie.
  • A CKA tesztet csak egyszer kell kitölteni.
  • A beadott pályázati anyag átnézése után küldjük a linket a teszthez.

CKA tartalmi elemei:

1. A CKA a következő öt nagy területet fedi le:
  2. Az alapok megteremtése
  3. A kapcsolat alakítása
  4. Az eredményes kommunikáció
  5. A tanulás és az eredményesség elősegítése
  6. Coaching alapok és tudásbázis

A CKA kérdései:

• A kérdések az ICF coaching definícióján, az ICF coach-kompetenciákon, valamint az ICF etikai kódexén alapulnak.
  • A kérdések változó nehézségűek.
  • Néhány azt méri fel, hogy mennyire van a jelentkező tudatában egy adott koncepciónak vagy készségnek, míg van, amelyik egy esetet ír le, amelyhez mélyebb megértés szükséges.

A CKA teszt formátuma:

• 155 feleletválasztós kérdés.
  • Mindegyik kérdésre négy lehetséges válasz.
  • Mindegyik kérdésre csak egy helyes válasz van.

A CKA folyamata:

• Olvasd el a linket tartalmazó levél instrukcióit!
  • Győződj meg róla, hogy a pop-up blokkoló ki van kapcsolva!
  • Jelentkezz be a teszt-oldalra!
  • Válaszd ki, hogy milyen nyelven szeretnéd kitölteni a tesztet!
  • Három órád lesz a teszt kitöltésére.
  • A jelentkezők többsége valamivel több, mint két óra alatt végez a teszttel.

Mintakérdéseket itt találsz.

Érdemes megnézni a CKA teszthez kapcsolódó GYIK-et is.

Ha bármilyen kérdésed van a CKA teszttel kapcsolatban, az alábbi felületen léphetsz velünk kapcsolatba.

Miért is van erre szükség?

Az ICF kiterjedt kutatást végzett, hogy megértse, milyen tudás és készségek fontosak a coaching használata során. A kutatás rámutatott, hogy a coach-ok munkájuk során nagymértékben hagyatkoznak az ICF coaching definíciójára, a coach-kompetenciákra és az etikai kódexre. Mindezeket figyelembe véve úgy döntöttünk, hogy mindazoknak, akik ICF minősítéssel rendelkeznek, demonstrálniuk kell, hogy rendelkeznek ezzel a tudással. Egy ICF coach-okból álló, nagy létszámú csapat vett részt szakértőként a CKA teszt kidolgozásában. A teszt eszköz arra, hogy felmérjük, milyen mértékű megértéssel rendelkezik a jelentkező a fenti témákban. Hisszük, hogy azzal, hogy elvárjuk az egyéni minősítéssel rendelkezőktől, hogy átmenjenek ezen a vizsgán, és demonstrálják, tisztában vannak a szükséges alap tudásanyaggal, magasan kvalifikált, szakmailag erős coach-aink lesznek.

Folyamat

Amikor a beérkező minősítési anyagokat átnéztük, az ICF munkatársai e-mailben felveszik a kapcsolatot a pályázóval, hogy tájékoztassák az akkreditációs folyamat soron következő állomásáról. Az akkreditációs folyamat állomásai eltérhetnek egymástól attól függően, hogy a pályázó melyik akkreditációs úton megy végig.

Választható nyelvek

A CKA tesztet a következő nyelveken lehet kitölteni: bolgár, kínai, cseh, dán, angol, finn, francia, német, magyar, olasz, japán, koreai, lengyel, portugál, orosz, spanyol, svéd, török.

Várható időzítés

A beérkező akkreditációs anyagok átnézését követően e-mailben küldjük el a linket a CKA teszthez. Ez az e-mail tartalmazza a linket és a teszt kitöltésére vonatkozó további instrukciókat.