POZITÍV ATTITŰD FORMÁLÁS – AZ EMBERIBB EGÉSZSÉGÜGYÉRT

A PAF – Az Emberibb Egészségügyért Közalapítvány éves konferenciáján jártunk.

A KAPCSOLAT GYÓGYÍT

Ezzel a címmel tartotta meg a PAF Hungary konferenciáját pénteken, az Uzsoki kórház rendezvénytermében. A telt házas konferencián orvosok és kórházigazgatók ültek egy asztalhoz szervezetfejlesztőkkel, hogy közössen ránézzenek, mit lehet kihozni ma, Magyarországon, egy Alapítvány segítségével, az egészségügyből. 

Mert van egy Alapítvány, aki nem zajongva és nem szidva, nem szócsővel a kapukon kívülről, hanem csendesen belülről, elképesztő munkát az asztalra téve dolgozik azon, hogy az egészségügyi intézmények, egészségügyi dolgozók helyzetét, működését javítsák. Ezáltal segítve mindannyiunkon, akik óhatatlanul egyszer bekerülünk a zöld csempék közé, hogy onnan kiabálva, szidva terjesszük annak rossz hírét. Ahelyett, hogy beszállnánk melléjük, és rájönnénk, hogy ugyanennyi energia befektetésével akár segíthetnénk is. 

PAF

A PAF (Pozitív Attitűd Formálás) – Az emberibb egészségügyért Közhasznú Alapítvány konferenciája úgy zajlott, ahogy ma minden konferenciának kellene itthon. Lendülettel, profin, lazán, olyan motivációt adva az ott levő orvosoknak, intézményvezetőknek, hogy nem győztek hálálkodni a végén. Még nekünk is, akik csak mint az International Coach Federation coachai facilitáltuk a folyamatokat. (Ez sem az a mondat, amiért vállon veregetne kedvenc idős magyartanárnőm.)

Tíz előadást hallgattunk meg, tíz történetet, tíz profi előadótól, akik szervezetfejlesztőként vagy orvosi vezetőként letettek valami olyat az asztalra, hogy a képeket, videókat, történeteket hallgatva az ember még jegyzetelni is elfelejtett. A teljesség és a sorrend megtartásának igénye nélkül: Ficzere Andrea, a helyszínt biztosító Uzsoki kórház főigazgatójának megnyitója után meghallgattuk a Honvéd Kórház PIC-ének átalakítását Nádor Csaba és Bodrogi Eszter közreműködésével, a Heim Pál sürgősségijének fejlesztését Bognár Zsolt vezetésével, Telcs Borbála segítségével betekintést nyertünk a Szent Margit fejlődésneurológiáján zajló eseményekbe.

Az orvosi blokkok között pedig tökéletes ritmusban érkeztek a nem orvos előadók: a PAF alapítói, Mezei Andrea, Bodor Márton és Sződy Judit, Levendel Áron coach, akiről a szabadúszó fővárosi világban már kikerülhetetlen KAPTÁR színeiben sokat hallunk, de most, mint az Uzsoki sürgősségijét fejlesztő szakembert figyelhettük. Tanultunk még szolgáltatásfejlesztésről Leitner Györgytől, az Affidea Magyarország ügyvezetőjétől, valamint kaptunk pár szinte idillikusnak tűnő fotót és történetet Soós Nóra szájából, aki németországi munkájába is betekintést engedett.

PAF

Majd a nap végére még jutott csemege is, Robin Youngson, a Hearts in Healthcarealapítója videóüzenetet küldött a résztvevőknek, végül Kulin Dániel, a Generáció a Jövőért színeiben biztosított róla mindenkit, a fiatalok tudnak és tesznek azért, hogy élhetőbb legyen a magyar egészségügy. A habot a tortára a Momentános  srácok tették fel, akik a konferencia végére az egekbe emelték az amúgy is zseniális hangulatot.

 

Mindeközben pedig dolgoztunk és dolgoztattunk, a jelenlevő orvosokat, osztályvezetőket, igazgatókat 6-8 fős csoportokban, a PAF által diktált rohamtempóban, a GROW csoport két szakembere, Pataki Katalin és Generál Péter irányításával. És a sokak által szidott, begyepesedettnek mondott orvosok olyan ütemben és kreativitással kezdtek el agyalni és ötletelni, hogy le a kalappal. Nyitottan, kiváncsian, proaktívan, ahogy kell.

És a reggel még el-elhangzó, „jó, de a pénz…” jellegű megjegyzések már dél fele elhaltak, estére pedig egyértelmű lett minden résztvevő számára, lehet, hogy pénzből sosem lesz elég. De ez az alapítvány, a konferencia és a sorolt konkrét fejlesztések a példák rá, hogy mit össze lehet hozni anélkül is. Ha van pár ember, aki hisz abban, hogy a szervezetfejlesztésnek, a coachingnak van helye egy szervezetben. Legyen az profit vagy nonprofit, bankszektor, FMCG vagy egészségügy.

Köszönjük, hogy ott lehettünk!

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam