2018. április 19-20-án 35 ország 150 résztvevőjével és 25 nemzetközi előadóval került megrendezésre az első regionális ICF nemzetközi konferencia, melynek fő támogatója és szervezőpartnere a Hogan Assessment volt.

ICF Hogan: The Future of Coaching in Organizations

2018. április 19-20-án 35 ország 150 résztvevőjével és 25 nemzetközi előadóval került megrendezésre az első regionális ICF nemzetközi konferencia, melynek fő támogatója és szervezőpartnere a Hogan Assessment volt. Az ötlet az ICF EMAE régiójának szintjén született meg, és az ICF és a Hogan között globális szinten fennálló partnerséget kívánta egy rendezvény keretein belül bemutatni. 

ICF-ként fontos feladatunknak tartjuk, hogy minél szélesebb körökben megismertessük a szervezetünk által képviselt magas minőségű szakmai munkát és a coaching szakma sokoldalúságát. Magyar Tagozatként pedig kiemelten igyekszünk nemzetközi betekintést adni a szakma irányzataiba, a legfrissebb kutatásokon és trendeken keresztül.

A meghívott előadók között mind a coach szakma, mind a vállalati oldal képviselői jelen voltak, akik előadások, workshopok és kerekasztal beszélgetések keretében adtak betekintés a szakma fejlesztési, fejlődési irányaiba. Volt szó a coaching határairól, felhasználási területeiről, a vezetők fejlesztéséről és fejleszthetőségéről, de nem maradhatott ki az etikus döntéshozás és a coachok önfejlesztése, önvizsgálata sem. 

A résztvevők külön kiemelték, hogy milyen egyedülálló élmény volt egy ilyen nyitott, befogadó szakmai közegben dolgozni. Egészen rendkívüli, szakmai konferenciától ritkán megélhető hangulatot teremtett maga a helyszín, az Akvárium zsibongása, a rengeteg, eddig csak levelezésből, vagy videokonferenciákról egymást ismerő arcok első találkozása. Dr. Robert Hogan elsöprő sikerű esti keynotejával már magában olyan alaphangulatot teremtett, amely átölelte az egész rendezvényt. Az est házigazdái Csetneki Csaba PCC (ICF Magyar Tagozata – elnök) és Fehér Zsolt (Hogan Assessment – európai igazgató) voltak.

Hazai szemmel külön érdekes volt látni azokat a kutatásokat is, amik megmutatták, hogy milyen fejlődési íven van a coaching szakmánk, hol lesz a kontinens a következő 15 évben és hol van az Újvilág most. Izgalmas volt nemzetközi szaktekintélyektől, velük együtt tanulni, és e rendezvény keretében hozzájárulni a szakma kacsolódásainak és minőségének erősítéshez.

Köszönet a szervezőcsapatnak: ICF EMEA, ICF Magyar Tagozata és Hogan Assessment munkatársainak és az önkénteseknek!

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam