www.bedohave.hu
Hiszek a Be.Do.Have. paradigmában, amit lejjebb bemutatok. Szeretném, ha a gyakorlatban is megmutatná magát, hogy aki önazonos, és lényéből fakadóan, saját szíve szerint, tudatosan él, elgedett és sikeres ember. A #BeDOHave projekt keretében hetente bemutatom egy barátomat, ismerősömet, aki inspirál engem. Az a közös bennük, hogy önazonosan élnek és BOLDOGulnak.

"In life, you do not have to do anything. It's all a question of what you are being."

Neale Donald Walsch Beszélgetések Istennel (3. könyv 14-17. oldal)

A #BE.DO.HAVE. PROJEKT HÁTTERE

Mi ez a Be.Do.Have. paradigma?

Have. Do. Be. ?!

Legtöbben azt gondolják, ha: van valamijük -HAVE- (több pénz, idő, szerelem, bármi), akkor végre csinálhatnak valamit -DO- (írhatnak egy könyvet, találhatnak egy új hobbit, vehetnek egy házat, vagy kapcsolatban élhetnek), amitől aztán valamilyenek lesznek -BE- (boldogok, elégedettek, békések, szerelmesek).

A legtöbben megfordítjak a be-do-have paradigmát, és eszerint élnek. Valójában az univerzum éppen ellenkezőleg működik.

Be. Do. Have. !!

Attól, hogy van valamink, nem leszünk valakik, hanem pont fordítva.
Előszöris valamilyenek/valakik vagyunk -BE-, (pl boldogok, békések, szerelmesek), és ebből fakadóan elkezdünk csinálni dolgokat -DO-, végül arra leszünk figyelmesek, hogy amit csinálunk, megteremti mindazt, amire mindig is vágytunk -HAVE.

A GYAKORLATBAN:
Ezt a kreatív folyamatot, (mivel ez nem más, mint maga a teremtés folyamata), a következőképpen lehet a gyakorlatba átültetni:
1. kérdezd meg magadtól mit szeretnél elérni (hogy mid legyen -HAVE-),
2. és tedd fel magadnak a kérdést, ki lennél, milyen lennél, ha meglenne amire vágysz.
3. Végül kezdj ez az ember lenni.

A #BeDoHave PROJEKT keretében hetente bemutatom egy barátom, ismerősöm, aki inspirál.
A megkérdezettek között vannak híres és kevéssé híres, gazdag és nem gazdag, idős és fiatal férfiak és nők. Az a közös bennük, hogy önazonosan élnek és BOLDOGulnak. Eneriával teliek, pozitív életszemléletű, aktív és elégedett emberek.

A hetente készülő interjúkat a www.bedohave.hu oldalon vagy a www.facebook.com/zuango oldalon olvashatjátok.

Szerző: zuango
Király Emese vagyok. Akkreditált coachként, kommunikációs szakemberként vagy bodyART oktatóként találkozhatsz velem. Ahogyan minden területen, itt is a gyakorlat teszi a mestert ezért folyamatosan tanulok, gyakorlok. Business és life coaching területeken is aktív vagyok, jeleneg közel 300 órányi gyakorlattal. Saját módszertant dolgoztam ki és tesztelek a gyakorlatban, amiben ötvözöm közel 15 évnyi kommunikációs, márka építési, stratégiai tanácsadói tapasztalataimat a coaching eszközeivel. Ez a brand coaching. www.brandcoach.hu Specialitásaim: a személyes márkázás, saját erősségeink megismerése és hatékony képviselete (personal branding), a tudatos jelenlét kialakítása, motiváció (mindfulness) és a változásokkal teli időszakok kezelése (erre nincs divatos angol szó:)