Harmadszor kerül megszervezésre az ICF HR Brand(em) konferencia.

Szervezeti vezetők, HR szakemberek, coachok találkozója.

Ez a találkozó egy rövid megállás, hiszen a hétköznapokban közösen dolgozunk, együttműködünk, építkezünk. Ezen a napon rátekintünk arra, hogyan tesszük ezt a csapatokkal, hogyan fejlődik egy csoportból közösség, kinek mi a szerepe ebben.

Az egyik legizgalmasabb, legfontosabb téma ma a szervezetekben, miért pont ott akarná valaki kihozni magából a legtöbbet. Mi az, ami miatt ott marad, mi az, ami megadja az odatartozás érzését? Hogyan kapcsolódik ez az eredményekhez, sikerekhez?

Sok szervezeti vezető válasza erre a csapatban gondolkodás, csapatfejlesztés.

Ez sokkal több erőfeszítés, mint gondolnánk.

Elindítani, érzékelni a csapattagok válaszát, összekapcsolni az embereket, közösen építkezni, mindenki ritmusára figyelni, kisimítani konfliktusokat, kölcsönös respekteket kialakítani, elszántan képviselni a csapatban gondolkodás értékét, minden változás ellenére fenntartani a bizalmat, az emberi együttműködés minőségében, a közösség erejében.

Tiszteletet érdemelnek azok a vezetők és HR-szakemberek, akik így működnek, példát mutatnak, tanulásra inspirálnak másokat.

Coachként ott vagyunk a szervezetekben, támogatjuk a vezetőket, csapatokat, egyre erősebb a jelenlétünk, elfogadottságunk, szakmai szerepünk.

A konferenciára olyan vezetőket, HR szakembereket hívtunk, akiket ismerünk, munkájuk, hozzáállásuk hiteles, és példaértékű számunkra.

A konferencia napján két remek plenáris előadónk lesz, John Brooker és Feldmár András. A Pszínház playback előadása ráhangol minket a főszereplőkre, a kb. 80 vendégre, akikkel valóságos ismerkedésben és beszélgetésben lehetünk a két workshopsávban, 25 kerekasztal körül.

Csak egy nap, egy rövid megállás, mégis egyedi, értékes idő.

Feldmár András azt írja a Kapcsolatok könyvében: „Ami értelmet ad az életnek, az a közösség!”

Ezen a napon jófajta közössége lehetünk egymásnak!

 

A konferenciáról több információ ezen a linken található.

 

Szabó Gabi képe
Szerző: Szabó Gabi
Több mint 25 éve dolgozom fejlesztőként, egyénekkel, csoportokkal, szervezetekkel, szervezetfejlesztő, tréner, csoportvezető, szupervízor és coach szerepekben. Társtulajdonosa vagyok a Csanádi Csoport Menedzsment Fejlesztő és Kutató Kft-nek. Több mint ötezer óra személyes coachingot és közel háromezer óra csoportos coachingot számoltam az elmúlt évtized munkáiból. Szenvedélyesen szeretem a munkám. Tisztelem annak lehetőségét, hogy embereket támogathatok, kapcsolódhatok hozzájuk coach szerepben. Élvezem, hogy a coach munka lehetővé teszi, hogy kölcsönösen fejlődjünk az ügyfeleimmel. Öt éve kialakítottam egy coaching csoportformát, a Coaching-Sharing-Learning módot, azóta több száz vezető vett részt ebben a csoport formában. 2014-ben megalapítottam a Watson Coach Iskolát, amelyben cselekvésorientált csoport coaching vezetést tanítok, az ötödik évfolyam kezdi meg tanulmányait. Egyik úttörője és elkötelezett szakembere vagyok a cselekvésorientált coaching vezetésének és tanításának. A Watson Coach Iskola kapcsán missziómmá vált, hogy vezetőknek (és nemcsak vezetőknek) olyan időt-csoportot-módot biztosítsak, un. Watson napokon és Watson Nyílt Esteken, ahol bárki dolgozhat a témáin, kérdésein biztonságos környezetben, szakértő coach segítségével és egy támogató csoport erősítésével. Fontos számomra a szakmai hitelesség, a minőségi munka, jelenlét. Ezért bekapcsolódtam a legnagyobb nemzetközi coach szervezet, az ICF (International Coach Federation) munkájába. Elsők között szereztem MCC (Master Certified Coach) minősítést hazánkban. Az ICF Magyar Tagozat 2016-ban Alelnökének választott, és azóta is szívesen folytatom ezt az önkéntes munkát. Rendszeresen publikálok az Üzlet és Pszichológia folyóiratban, a Magyar Coach Szemlében. Több könyvben jelent meg coaching szakirányú tanulmányom, legutóbb a Brief and Simple című esettanulmány kötetben, és a Menedzsment Tanácsadási Kézikönyv Coaching fejezetében. Több egyetem meghívott előadója vagyok, a Budapesti Műszaki Egyetem szervezeti szakpszihológus képzésén szakirányú kurzust tartok. Coaching & fejlesztő eszközökre vonatkozó tanulmányok: Coaching: - Szervezetorientált megközelítés: Manohar Nadkarni, Richard Bents - Cselekvésorientált megközelítés: Max Clayton (4000 óra), Eva Roine, Jacov Naor, Teszáry Judit, Vikár András, Zánkay András - Megoldásorientált megközelítés: Hankovszky Katalin, Peter Szabo, Daniel Meyer, Petra Müller, Svea van der Hoom, Turai Léda, Henry Kormann - Változásorientált megközelítés: British Know-How Found Champ képzés