Az ősz utolsó hónapja következik, ilyenkor már sokan évösszegző, évzáró hangulatba kerülnek, így vagyunk ezzel mi is. És nemcsak az évtől veszünk hamarosan búcsút, hanem egyesületi honlapunktól is, hiszen már készül az új. A webcím nem változik, és a dizájn is marad könnyen átlátható, letisztult. Újdonság lesz a mobilbarát nézet, tehát mobiltelefonról is könnyen olvasható, […]

Az ősz utolsó hónapja következik, ilyenkor már sokan évösszegző, évzáró hangulatba kerülnek, így vagyunk ezzel mi is. És nemcsak az évtől veszünk hamarosan búcsút, hanem egyesületi honlapunktól is, hiszen már készül az új. A webcím nem változik, és a dizájn is marad könnyen átlátható, letisztult. Újdonság lesz a mobilbarát nézet, tehát mobiltelefonról is könnyen olvasható, használható lesz az oldal. Újítás lesz még a regisztrációs rendszer egyszerűsítése, korszerűsítése. Azaz az eseményekre való jelentkezéskor lehet majd online is fizetni és átutalási lehetőséget választani. Terveink szerint az új honlapot már december elején használatba vehetjük.

Jelenlét és távolból kapcsolódás

Idén is nagy öröm volt látni és megélni a programjaink, a konferenciák, CSR-események, a szupervíziók, Coachklubok, Kompetenicafórumok, a MAP és a Bátor vezetők sikerességét. Ezekről rendre beszámoltunk képekben és írásban is, hogy mindenki láthassa, hogyan is zajlik nálunk a munka, a tanulás.

Gondolunk azokra a tagjainkra is, akik nem tudják megoldani, hogy esténként eljöjjenek rendezvényeinkre, ezért az egyesület zárt Facebook-csoportjában elkezdtük közvetíteni egyes workshopjainkat (Coachklubok, Kompetenciafórumok). Természetesen a közvetítés nem tudja visszaadni a jelenlét élményét, és a gyakorlatokban sem tudnak részt venni a workshopot otthonról követők, a visszajelzések alapján mégis hasznosnak mutatkozik a távolról (be)kapcsolódás is. Még gyerekcipőben jár a kezdeményezés, de későbbiekben a közvetítések felvételeiből szeretnénk egyfajta archívumot létrehozni, ami mindig hozzáférhető lesz a zárt Fb-csoportban a tagjainknak.

Örömeink a lehetőségeink

És miután örömmel nyugtáztuk, hogy több száz coachot, vezetőt, HR területen dolgozót megszólítottunk, közös munkára, gondolkodásra hívtunk, érdemes büszkén kimondanunk, hogy ezeket a rendezvényeket, az azokról szóló beszámolókat mind önkénteseink munkájával valósítottuk meg. Ami az ICF Magyar Tagozatában megvalósul, az gyakorlatilag minden (na jó, 90 százalékban, pl. a honlapot mi nem tudjuk megcsinálni. Még :-)) önkéntes munkával jön létre. És itt nemcsak az elnökségről beszélünk, hanem az Advisory Board tagjairól, az akkreditációs csapat, a CSR-csapat, a kommunikációs csapat tagjairól, legyen az futóversenyen való indulás szervezése, az ICF kompetenciák és a PCC markereknek az újrafordítása, az eseményekről való beszámolók megírása, a különböző pályázatok (Prism Award, Év ICF Coacha) kiírása, elbírálása és így tovább. Ide tartozik tagjaink CSR-programokban való részvétele coachként, ami ugye ugyancsak önkéntes munka.

Jó ebbe belegondolni, na! Hogy milyen sokat el tudunk érni, ha munkát teszünk bele. Jó látni, megtapasztalni a hatásunkat. És jó abba is belegondolni, hogy még többet is el tudunk, tudnánk érni együtt. Ha coachként észrevesszük az ügyfeleinkben rejlő potenciált, akkor észrevehetjük az egyesületünkben is a kiaknázatlan lehetőségeket. Már így is sokat elértünk, de sokkal többet tehetünk ezért a szakmáért, a környezetünk jobbításáért. Ha te is úgy érzed, hogy hozzá tudnál tenni ehhez a közös munkához, a magyar coachingért, akkor jelentkezz! Ha még nem vagy tagunk, de szeretnél szervezetten, közösségben dolgozni ezért a szakmáért, akkor lépj be az egyesületünkbe, és dolgozz velünk!

Sok a munkánk és sokan is vagyunk

És igen, ez önkéntes munka, mindenki beleteszi azt, amit tud, amennyi ideje van rá, amennyit rászán és vállal.

Van aki többet, van aki kevesebbet.

Részlet az egyesület Facebook-levelezéséből. Azért nem vagyunk mindannyian ennyire elvetemültek 🙂

Ha annyira van időd, hogy lefordítasz egy kiváló szakmai cikket, akkor fordítsd le, és kikerülhet a honlapra és a Facebook-oldalra. Ha cikket szeretnél írni a blogra, küldd el a javaslatodat. Ha van egy jó ötleted, amit meg is tudnál valósítani, akkor gyere, és mondd el nekünk! Gyere, és te is látható leszel!

Mert sok dolgunk van még, sokat kell tennünk azért, hogy a coaching szakma hazánkban széles körben elismert legyen. És ki, ha nem mi, ICF coachok?

Ahogy Bite Barbara a novemberi ICF Kompetenciafórumnak (itt regisztrálj rá, ha még nem tetted meg!) a beharangozójában írja: Az ICF a nemzetközi és hazai piacon is jól csengő, értékes márkanév. ICF coachnak lenni érdem, érték, elismerés, közösségi lét… és ennél még sokkal több. Szerintem menő is!

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam