"Az Év ICF-Coacha" pályázati kiírás

Az ICF Magyar Tagozata 2011 óta minden évben meghirdeti  "Az Év ICF-Coacha" pályázatot!

A megmérettetésen az ICF Magyar Tagozatának tagjai vehetnek részt úgy, hogy az adott évben befejezett coaching folyamatuk esetleírását elkészítik, és e-mailben beküldik a Tagozathoz. A beérkezett pályázatokat egy szakmai grémium bírálja el.

Miért érdemes pályázni? Íme Dr. Ludvigh Károly, a 2015. évi pályázat győztesének videó-interjúja.

A pályázatok teljes anonimitás mellett, azaz a pályázó adatai nélkül kerülnek elbírásásra. A zsűritagok csak az esetleírásokat kapják meg, melyek alapján kiválasztják azt az esetleírást, amely a legmeggyőzőbben mutatja be a coaching eszközének erejét az ügyfél készségeinek fejlesztésében vagy céljainak elérésében. Fontos megjegyezni, hogy a pályázatban nem az íráskészséget, hanem a coaching esetet és a szakmaiságot értékeljük.

Az esetleírásban kérjük, adj választ a következőkre:

• Mi volt az ügyfél célja?
  • Írd le röviden, hogy hogyan alakult a folyamat közted és az ügyfél között.
  • Hogyan reagált az ügyfél arra, amit tettél vagy mondtál? Minek volt azonnali előremozdító hatása, illetve mi vezetett hosszabb távon eredményre?
  • Mire reagált negatívan az ügyfél? Hogyan kezelted a helyzetet?
  • Te hogyan reagáltál arra, amit az ügyfél mondott, tett vagy nem tett?
  • Mi játszódott le benned a coaching folyamat alatt? Ebből mit osztottál meg az ügyféllel, és mit nem? Hogyan kezelted a belső dilemmáidat?
  • Milyen változásoknak kellett bekövetkezniük ahhoz, hogy az ügyfél elérje a célját? (akár az ügyfélben, benned, mint coachban, vagy a coaching folyamatban)
  • Coachként konkrétan hogyan járultál ehhez hozzá (mit csináltál, mondtál, miben hittél)?
  • Mit tanult az ügyfél ennek a coaching folyamatnak a során, illetve ennek eredményeként?
  • Mit tanultál te, mint coach azáltal, hogy ezt az ügyfelet coacholtad?
  • Melyik ICF coaching kompetenciákra volt a leginkább szükség ahhoz, hogy ez a folyamat sikeres legyen?

A pályázatban külön lapon, az esetleírástól elkülönítve kérjük megadni a következőket:

• A coach neve, elérhetősége
  • Coach képzettség (hol és mikor szerezte)
  • Coacholt órák száma összesen
  • Melyik évben kezdett el coach-ként dolgozni
  • Szakmai credo
  • Az ügyfél neve és telefonszáma, referenciaként

Az esetleírás illetve semmilyen azzal kapcsolatos publikáció nem tartalmazhat egyértelmű utalást az ügyfél
kilétére.

Az esetleírás terjedelme min. 4000 max. 6000 karakter terjedelmű legyen.

A pályázatokat egy neves és tapasztalt tagokból álló szakmai zsűri bírálja el.

Egy pályázó csak egy esetleírással pályázhat. A tagozat elnökségi tagjai és a zsűri tagjai nem pályázhatnak.

Határidő: a pályázati anyagokat a kiírás időpontjától (várhatóan 2017 októbere) folyamatosan lehet elküldeni a titkar@coachfederation.hu e-mail címre Nagy-Józsa Dorottya Kincstárnok-Titkár nevére.

Az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadás a 2018 elején "Tisztújító Közgyűlés, és 'Az Év ICF Coacha Pályázati Díjátadó eseményen történik.

A beérkezett pályázatokat – az anonimitást biztosítva –  az eredményhirdetést követően, az egyesületi honlapon tesszük közzé.

Pályázz, és legyél Te "Az Év ICF Coacha"!

Korábbi évek nyertes pályázatai:

Év ICF Coacha 2016

Év Coacha 2015