Civil, Rapid Randi 2018

Jószolgálati coachinggal az oktatásért, oktatókért

2018. április 12-én  7. alkalommal rendeztük meg azt a rendhagyó civil coaching rapid randit Budapesten, amelynek célja minden évben az, hogy különböző civil szervezeteket támogasson értékes coaching szolgáltatással. A különleges jószolgálati eseménysorozatot 2013 óta nagy érdeklődés övezi, az elmúlt években 350 civil szakember közel 95 millió forint értékben jutott hozzá a díjmentes coaching szolgáltatásokhoz.

Az ICF Jószolgálati Programjának népszerű kezdeményezése a klasszikus rapid randik jól ismert szisztémáján alapul, a civil szervezetek képviselőinek néhány percük van arra, hogy a coachokkal megismertessék tevékenységüket és igényeiket, a coachok pedig ebben a pár percben bemutatkoznak az adott civil szakembernek. A sikeres „egymásra találás” eredménye pedig, a civil szervezetek egy-egy több hónapos coaching folyamathoz juthatnak hozzá díjmentesen az ICF Magyarországi tagjaitól, több mint 7 millió forint értékben, átlag óradíjakkal számolva.

Az idei együttműködések az oktatás területén kiemelten fontos célokért küzdő alapítványokkal köttettek. A coaching rapid randik gyümölcsöző együttműködéseihez ezúttal is hozzájárult a kiemelkedő társadalmi felelősségvállalásáról ismert hazai pénzintézet a MagNet Közösségi Bank, amely az ICF jószolgálati kulcsrendezvényének 2018-ban is támogatója és házigazdája volt.

A rendkívüli kezdeményezés csak idén 21 szervezet 32 vezetőjét, képviselőjét 30 coach bevonásával segíti egy-egy 5 alkalmas coaching folyamattal, hogy az adott civil szervezet személyi, strukturális hatékonyságát növelje.

Az ICF Magyar Tagozata kiemelten fontosnak tekinti, hogy az üzleti szektorban népszerű szolgáltatát, a nonprofit szervezetek és egyesületek számára is elérhetővé tegye, jószolgálati akciók keretében a szolgáltatásuk civil szervezetekhez is eljusson. Olyan társadalmilag hasznos kezdeményezéseket támogatnak, amelyek anyagi források híján más módon nem részesülhetnének coachingban.

Az idei évben a Civil, Rapid Randi során az oktatás lett a támogatott terület. Az itt dolgozók azok, akik a társadalomban maguk is komoly támogató munkát végeznek, számos nehézséggel kell megküzdeniük nap mint nap. Ma az oktatás az egyik olyan terület, ahol minden külső segítség szinte létfontosságú.

Az év második felében a ICF CSR csapata 3. alkalommal támogatja a Semmelweis Egyetem végzős hallgatóit, számos elkötelezett, önkéntes coach kolléga részvételével.

A 2018-as év CSR Csapata:

(balról jobbra) Segál Hajnalka PCC, F.Takács István, Bánás Zsuzsanna ACC, Bötös Balázs, Séra Attila PCC, Gosztonyi László PCC, van der Meer Gabriella PCC

A 2018-as Civil, Rapid Randi minifilm összeállítása:

közvetlen link: