ICF CSR 2014

Az ICF Magyar Tagozata és a MagNet Bank közös kezdeményezésén 18 civil szervezet 30 vezető munkatársa juthatott hozzá egy-egy öt alkalmas coaching folyamathoz díjmentesen 30 ICF coachtól, összesen 19 millió forint értékben. A villámrandevúk alkalmával a civilek kiválaszthatták a számukra legmegfelelőbb ICF coach szakembert, magát a felajánlott coaching folyamatot pedig az idei év során szabadon használhatják fel szervezetük működésének hatékonyabbá tételére.

A villámrandevún többek között olyan ismert civilszervezetek is részt vettek, mint az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, az Együtt a Daganatos Betegekért Alapítvány, az SOS Gyermekfalu Alapítvány és a TASZ Társaság a Szabadságjogokért. Az ICF Magyar Tagozatának célja a programmal, hogy a jellemzően forráshiányos hazai civil szféra képviselői is profitálhassanak a coaching élményből.

A visszajelzések alapján tömeges az igény alapítványok és más nonprofit szervezetek részéről az üzleti életben is alkalmazott vezetői coachingra. A 2014-es Coaching Rapid Randi népszerűségét a tavalyi hasonló esemény egyértelmű sikere is megalapozta. A programban részt vevő civil szervezeti vezetők nagyon pozitívan ítélik meg a coaching erejét. A leggyakoribb visszajelzés az, hogy a coaching folyamatnak köszönhetően sokkal tudatosabban képesek kezelni a különböző szakmai és szervezeti szituációkat, döntéseket, illetve profibban és hatékonyabban képesek irányítani a szervezetüket.

Az ICF által tavaly végzett elégedettségmérés adatai alapján a civil szervezetek 96%-a kiválónak minősítette az igénybe vett önkéntes ICF coach segítségét, és kivétel nélkül úgy nyilatkoztak, hogy újra szívesen részt vennének coaching folyamatban. A közös munka eredményeként minden második civil szervezeti vezető fontos készségeinek konkrét fejlődéséről számolt be.

„Nagy élmény volt részt venni a coaching folyamatban. Elsősorban önismeret terén jelentett rengeteget, amit a munkámban is tudok kamatoztatni. A prioritások felállításában, a feladatok rendszerezésében, munkaszervezésben és az idővel való gazdálkodásban úgy érzem, sokat fejlődtem. Éppen ezért vettem részt az idei rapid randin is, és a tavaly kiválasztott coach-csal folytatjuk a megkezdett munkát. Az újabb alkalmak sokat segítenek majd, hogy ledöntsem azokat a korlátokat, amelyek a coach segítségével tudatosultak bennem” – osztotta meg tapasztalataitGémes Renáta, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, Magyarország egyik legjelentősebb, a cukorbetegség terjedése ellen küzdő, nonprofit szervezetének projektvezetője.

„Először vettem részt ICF Coaching Rapid Randin, ami számomra egy teljesen egyedi, újszerű, fantasztikus esemény volt. Elsősorban azért döntöttünk úgy, hogy coach segítségét kérjük, mert 15 éve működtetjük az Alapítványt, rengeteg helyen lenne szükség a segítségünkre, és sokszor gondot jelent a priorizálás. Nagyon sok a dilemmánk azzal kapcsolatban is, hogy jó irányba haladunk-e. Ehhez szeretnénk coachot igénybe venni” – számolt be motivációjáról Dr. Bakó Katalin, az Együtt A Daganatos Betegekért Alapítvány képviselője.

Az ICF Magyar Tagozata jószolgálati programja keretében csatlakozott a MagNet Bank 2014-ben indult kezdeményezéséhez, a CivilMag-hoz is. A CivilMag egy webes piactér, amely civil szervezetek számára teszi lehetővé, hogy díjmentesen igénybe vegyék a felajánlott üzleti szolgáltatásokat, köztük az értékes vezetői coachingot is. Az ICF tagjai a Coaching Rapid Randi mellett, a CivilMag-on megtett önkéntes felajánlásaikkal is a hazai nonprofitokat szeretnék támogatni. A CivilMag online civil piactér a www.civilmag.hu címen érhető el.

„A vezetői coaching nem csak a versenyszférában működő vállalatok, hanem civilszervezetek számára is kiváló eszköz a hatékonyság és sikeresség növelésére. A rászorulókat és társadalmi ügyeket képviselő nonprofitoknak pedig különösen nagy szüksége van a tudatosabb, üzleti szemléletű működésre, érdekérvényesítő képességük javítására. Az ICF Coaching Rapid Randi kapcsán mind a résztvevő nonprofitok mind a coachok tapasztalata nagyon pozitív, ezért 2014-ben lelkesen folytatjuk a tavaly útjára indított kezdeményezést” – mondta van der Meer Gabriella, az ICF Magyar Tagozatának Jószolgálati Igazgatója.

Az eseményről készült rövid hangulatvideó

Az ICF Hungary Jószolgálati Csapata:

Bánás Zsuzsanna ACC

Hegedűs Dóra PCC

Horváthné Pánczél Szilvia

Kincses Péter

Peredi Ágnes ACC

Riss Éva, dr. ACC

Segal Hajnalka ACC

Séra Attila ACC

van der Meer Gabriella ACC

Belépés

Elfelejtettem a jelszavam