REKORDOT DÖNTÖTT AZ ÖSSZEFOGÁS

15 milliós rapidrandi coachok és civilek között

Budapest, 2013. május 27. – Rekord számú hazai coach és civilszervezet részvételével jószolgálati „coaching rapidrandi” zajlott a hétvégén Budapesten. A legnagyobb coach szakmai szervezet, a Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) hazai tagozatának felajánlásával a rászorulókon segítő 20 alapítvány, egyesület jutott hozzá díjmentes coaching szolgáltatáshoz összesen 15 millió Ft értékben. A coaching népszerűségének és hatékonyságának köszönhetően a rendezvény túljelentkezés mellett zajlott, jószolgálati küldetését az ICF a tervek szerint tovább folytatja.

A coaching rohamosan növekvő  hazai népszerűségére tekintettel az ICF Magyar Tagozata  idén is meghirdette országos jószolgálati programját, amelynek célja a versenyképesség növelése a coaching eszközeivel nemcsak a gazdasági szereplők, hanem a civil társadalom körében is.

2013. május 24-én a coaching szakma világszervezete, az Nemzetközi Coach Szövetség (ICF) a kiemelkedő  társadalmi felelősségvállalásáról ismert hazai pénzintézettel, a MagNet Magyar Közösségi Bankkal összefogva, tartotta meg jószolgálati missziójának idei kulcsrendezvényét Budapesten.

„Az ICF a világ vezető coaching szervezete. Tagjainkkal szemben szakmailag és etikailag magas elvárásokat támasztunk itthon és külföldön is. Felelősséget érzünk azért, hogy szakmánkat, a coachingot ne csak a vállalatok és a gazdaság fejlesztésére fordítsuk üzleti alapon, hanem önkéntes, jószolgálati szemléletben a civil társadalom növekedését, hatékonyabbá válását is segítsük.” – mondta el Segal Péter, az ICF Magyar Tagozatának elnöke.

A rendezvényen részt vevő civil szervezetek nagyon eltérő területekről érkeztek (a többi közt egészségügy, környezetvédelem, kultúra, emberi jogok)  hogy coaching szolgáltatásokat vegyenek igénybe díjmentesen az ICF felajánlásából. A kisebbektől a legnagyobbakig, a többi között olyan szervezetek voltak jelen mint a Magyar Bohócok a Betegekért Alapítvány, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, a Kék Pont Alapítvány, az UNICEF vagy az Amnesty International.

„A coaching kiváló eszköz arra, hogy támogassuk a szervezetünknél zajló változási folyamatokat, ezért jöttünk el a mai rendezvényre. Tapasztalt és elkötelezett coach szakemberekkel találkoztam, akik külső szemmel segítenek nekünk abban, hogy lépést tudjunk tartani a változásokkal és eközben mindig legyünk képesek látni a fától az erdőt.” – fogalmazott Németh Barbara, az UNICEF Magyar Bizottság gyermekjogi munkatársa.

„A coaching számomra támogatást jelent abban, hogy vezetőként tudatosabb legyek. A coach segít magamban felismerni azt az utat, amit járnom kell a szervezetünk feladatainak hatékony menedzselése érdekében” – nyilatkozta Gémes Renáta, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány, Magyarország egyik legjelentősebb, a cukorbetegség terjedése ellen küzdő, nonprofit szervezetének projektvezetője.

Az eseményen rendhagyó és különleges módon, ún. „coaching rapidrandi” keretében 20 civilszervezet és 30 coach szakember talált egymásra. A rászorulókat illetve társadalmi ügyeket támogató civil szervezetek a rendezvényen egy-egy öt alkalmas coaching folyamathoz juthattak hozzá díjmentesen az ICF tagjaitól összesen 15 millió Ft értékben. Ezt az idei évben szabadon felhasználhatják szervezetük, munkatársaik, társadalmi küldetésük hatékonyabbá tételére.

„Hatalmas energia volt jelen a teremben. Nyitott szív, nyitott szellem, őszinteség és segíteni akarás hatotta át a mai napot. Ez egy különösen termékeny egymásra találás, hiszen nekünk civileknek és a coachoknak is az a célunk, hogy változást, fejlődést érjünk el azon a területen, ahol dolgozunk.” – foglalta össze benyomásait Gyurkó Szilvia, az ESZTER Alapítvány az Erőszakos Szexuális Támadást Elszenvedettek Rehabilitációjára munkatársa.

„Az ICF jószolgálati munkája keretében 2012-ben a MALÉV közel száz dolgozójának nyújtott összesen 700 órányi, 20 millió Ft értékű  díjmentes coaching támogatást munkahelyük elvesztésének feldolgozásában, karriertervezésben, munkakeresésben, életük újratervezésében. A tavalyi  program elnyerte a nemzetközi „I Care For” díjat is. Ezt a hagyományt visszük tovább idén – egy kicsit más formában. A segítségüket önkéntesen felajánló ICF-tag coachok és az ezt igénybe venni szándékozó civilszervezetek nagy érdeklődésére tekintettel az ICF Magyar Tagozata jószolgálati küldetését tovább kívánja folytatni” – mondta el Hegedűs Dóra, az ICF Jószolgálati csapatának vezetője.

Videó a rendezvény hangulatáról:http://www.youtube.com/watch?v=dcNs2bslC7g

További információ: CSR@coachfederation.hu

Az ICF Magyar Tagozatának Jószolgálati csapata:

Hegedűs Dóra

Kaposvári Anna